E-bikespecialist

Gecertificeerd voor alle merken

Service aan huis

Van maandag t/m zaterdag

Klaar terwijl u wacht

Altijd op locatie

Gegarandeerde service

3 maanden garantie op onze service

Steeds meer elektrische fietsen

Ieder jaar kopen fietsers meer en meer elektrische fietsen in Nederland. Oftewel, fietsen met een fietsaccu. Logisch ook want wat is er nu fijner dan met een lichte inspanning lekker te fietsen? Wat ons betreft gaan steeds meer mensen elektrisch fietsen. Want dat is nu eenmaal gezonder voor de mens en ook beter voor het milieu.

De trend van meer elektrische fietskilometers zien wij ook in onze dagelijkse werkzaamheden. Daarin komen steeds vaker elektrische fietsen voor. Wist u trouwens dat de gemiddelde levensduur van een fietsaccu zo’n 3 tot 5 jaar bedraagt? Verschillende zaken beïnvloeden deze levensduur. Hoe vaker u bijvoorbeeld uw elektrische fiets gebruikt hoe korter de levensduur van de accu zal zijn.

Tips voor langere levensduur fietsaccu:

Een aantal logische tips om de levensduur van een fietsaccu te verlengen:
– Zorg voor een goed onderhouden fiets met bijvoorbeeld de juiste bandenspanning
– Probeer de accu zo droog mogelijk te houden
– Gebruik de juiste fietsversnelling en de juiste ondersteuning
– Verwijder de accu bij het langer niet gebruiken en lees de handleiding voor de juiste opslag
– Lees sowieso de handleiding voor het juiste gebruik van de fietsaccu

Veel ervaring met fietsaccu’s

Uw mobiele fietsenmaker beschikt over een uitgebreide ervaring met elektrische fietsen. Wij beschikken over de juiste apparatuur om de kwaliteit van uw fietsaccu te testen en te beoordelen of deze al dan niet vervangen dient te worden. En als mobiele fietsenmaker beschikken wij natuurlijk ook over de juiste kennis en apparatuur om fietsaccu’s te reviseren. Mocht het echt niet meer verstandig zijn om de huidige accu te handhaven en moet deze vervangen worden dan is het goed om te weten dat wij samenwerken met de juiste partners om dat te doen.

Graag vertellen wij u meer over elektrische fietsen en hoe u de levensduur voor uw manier van gebruiken zo gunstig mogelijk kunt beïnvloeden. En als u meer wilt weten over de kwaliteit van uw huidige fietsaccu dan helpen wij u ook daar graag mee verder.

Uw mobiele fietsenmaker ‘maakt’ fietsen fijn!

Meer lezen over Fietsaccu service